Wie en wat?

Wie we zijn en wat we doen?

Why

We zijn een groep ZZP-ers die allemaal werken in organisatie ontwikkeling. Dat vinden we leuk omdat we op deze manier helemaal zelf kunnen bepalen wat we verkopen en aan wie we dat verkopen. 

De meesten van ons werken in korte of lange trajecten bij klanten die hulp nodig hebben om hun organisatie te ontwikkelen. Dat kan gaan om een teamtraining van een dagdeel waarbij de deelnemers beter moeten communiceren en samenwerken. Het kan ook gaan om een interim-functie waarbij iemand van ons gedurende een paar maanden een project begeleid. 

We zijn niet voor niks freelancer geworden. Dan ben je vaak iemand die een stukje meer vrijheid nodig heeft om zijn of haar eigenheid op de wereld te zetten. Dat vraagt ook om moed, lef en doorzettingsvermogen. Er is geen gespreid bedje. Je moet alles helemaal zelf opbouwen. Je bedenkt en ontwikkelt je product, je website, doet je administratie etcetera. Je zoekt je eigen klanten, doet je ding, stuurt je factuur en evalueert met jezelf.

Dat is best een klus die veel werk en soms onzekerheden met zich meebrengt. Daarnaast hebben we allemaal een passie voor het vak, maar niet perse met het vak van ondernemen. Dat vraagt weer andere capaciteiten. Het is ook soms eenzaam. Je hoort nergens echt bij. Je bezoekt een klant en gaat weer weg. 

We geloven erin dat we samen meer kunnen dan alleen. Dat het fijn is om een plek te hebben waar je elkaar tegenkomt, waar je elkaar kunt inspireren en van elkaar kunt leren. Een plek waar je samen nieuw materiaal kunt ontwikkelen en uitproberen. Waar je je verhaal kwijt kunt bij gelijkgestemden en samen kunt lachen en genieten van het vak. Dat is waarom we dit collectief gestart zijn.


How

Netwerken: We willen een hechte groep vormen die elkaar goed kent. Die groep vormt een collectief van trainers die werken in organisatie ontwikkeling. De groep is divers. Dat wil zeggen dat de vorm waarin ze hun werk doen zo breed mogelijk is. We hebben mensen die doen hun werk m.b.v. toegepaste improvisatie, d.m.v. opstellingen, d.m.v. een optreden als smartlap-artiest of d.m.v. bewezen modellen zoals insights of Lean. 

Inspireren: Als we mensen of bedrijven willen helpen in hun ontwikkeling, dan moeten ook in staat zijn om onszelf te ontwikkelen. Het collectief draagt daaraan bij doordat de deelnemers elkaar inspireren door het delen van kennis en werkvormen.

CoCreatie: Samen kun je meer dan alleen. We stimuleren dat mensen meer samen werken. Samen kun je een vernieuwend aanbod maken. Samen kun je de klant meer bieden. Samen kun je elkaar aanvullen met elkaars talenten en tekortkomingen. Samen kun je elkaar scherp houden en steunen.

Motiveren: De ene trainer is pas net begonnen. De ander heeft al veel ervaring. De ene zit er even helemaal doorheen vanwege een privé omstandigheid. De ander staat te juichen omdat hij een grote klant heeft binnengehaald. De opgetelde energie is neutraal en een basis die helpt om in balans te blijven en stimulerend is om te groeien.

De basis is collectief Kasko. Kasko heeft geen winstoogmerk, stuurt geen offertes of facturen. De geldstromen die door Kasko heemstromen bestaan enkel uit de inkomsten uit contributie en uitgaven aan kosten die we maken om met elkaar in contact te zijn. Er is niemand die iets verdient aan dit collectief. Het wordt gedragen door de leden. De initiatiefnemers bewaken de voorgang. 

Het is Work In Progress. Dat betekent dat dit collectief zich kan en mag ontwikkelen mits het blijft voldoen aan de waarden en afspraken zoals hierboven beschreven. 

What

Website: We hebben een website die zorgt dat we met elkaar in contact kunnen komen en blijven. Dit dient als middel om meetups te communiceren, om elkaar te inspireren met kennis, om onze klanten te laten zien wat we in huis hebben en om werk aan elkaar door te spelen.

Meetups: Ongeveer 10 keer per jaar organiseren we meetups. De meetups hebben als doel: Inspireren, Netwerken, Co-Creatie en Motiveren. De Meetups worden georganiseerd door het bestuur of door mensen die door het bestuur gevraagd zijn om dat te doen. We hebben een mooie locatie in een voormalig fabrieksgebouw, vlakbij station Ede / Wageningen. Leden mogen ook introducees meenemen.

Visitekaartje naar je klant: Het collectief is ook een extra visitekaartje voor de aangesloten trainers. Je kunt bij een klant laten zien dat je niet alleen bent, maar de beschikking hebt over een mooi netwerk van trainers.

Trainingslocatie / Werkplek: De locatie huren we ook nog op enkele dagen buiten de geplande meetups. Je kunt tijdens die dagen gebruik maken van de locatie om er iets te organiseren, elkaar te ontmoeten of om gewoon te werken.