Nieuws

Kasko meetup van 11 oktober

Het was vrijdag 11 oktober weer een geslaagde dag.  Met nieuwe en bekende mensen.

We zijn begonnen met Marion van Wezel & Ingrid Klinkert die bezig zijn met leiderschap en tijdens een brainstorm op onderwerpen als karakter en jeugdfoto’s uitkwamen. Daar konden ze wel wat input voor gebruiken. De opdracht was een foto uit je kindertijd mee te nemen die iets zegt over wie je nu bent. Dit bleek een mooi uitgangspunt, wel spannend omdat het kwetsbaar kan zijn. De combinatie met karakter was minder succesvol. Ze hebben veel informatie uit de oefening, brainstorm en feedback gehaald. En kunnen dit onderwerp nu samen weer verder ontwikkelen.

Na de pauze heeft Lydia Petzoldt een paar bewegingswerkvormen met ons gedaan. De octopus(lekker actief) en saaie verhalen. Wanneer haak je af bij een saai verhaal en wat maakt dat je toch nog blijft luisteren. Lichaamstaal is haar uitgangspunt. Leuk om te doen en om te zien wat er met iedereen gebeurt.

Ingeberte Uitslag heeft ons meegenomen in de conflictstijlen. Ze had een nieuwe werkvorm die ze wil toevoegen aan deze voor haar bekende werkwijze en die wou ze graag uitproberen. Na uitleg over de basis gaf ze de opdracht om een privé en een werk situatie te bedenken. Daarna heeft ze ons in een aantal situaties meegenomen door de 5 stijlen heen. Een opstellingsvorm die mooi inzicht gaf in de verschillende conflictstijlen. Uitproberen welke stijl je staat en of een andere stijl misschien beter werkt. Na afloop zijn er nog vragen gesteld en heeft ze de groep om feedback gevraagd.

De dag natuurlijk weer geëindigd met napraten en een gezellig drankje.

Op naar de volgende Kasko dag op 8 november.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen